Dag Juf …

 

“Afscheid nemen bestaat niet”…. ??
Nou ik kan je vertellen dat het weldegelijk bestaat!! Tjonge jonge, wat heb ik ongelooflijk lopen janken deze week!

ELK EINDE IS EEN NIEUW BEGIN!

Eigenlijk werk ik al meer een jaar toe naar dit moment, en de keuze voelde goed!! Afscheid nemen van mijn baan als juf op de basisschool… Het onderwijs geeft mij niet meer de voldoening waar ik het altijd voor gedaan heb. Ik heb mijn passie ergens anders gevonden. In het creatief bezig zijn en hiermee anderen voorthelpen, hetzij op zakelijk gebied, hetzij op persoonlijk vlak, om een gedachte vorm te geven.

20 jaar geleden kwam ik terecht op basisschool de Vogelaar in Raalte, waar ik begon als stagiaire en uiteindelijk na mijn stage, in 2001, een vaste baan aangeboden kreeg. Ik heb vele groepen onder mijn hoede gehad, van groep 1 t/m groep 8, en ontzettend veel mooie, maar soms ook minder mooie dingen heb mogen delen met de kinderen, mijn collega’s en de ouders.

En dát is nou juist wat er deze week, tijdens mijn afscheid in de groepen 5 en 7, waar ik afgelopen jaar mee heb mogen delen, zo ongelooflijk hard binnenkwam!!! De tranen hebben rijkelijk gevloeid. Hier was ik eigenlijk niet zo op voorbereid. Vooral omdat ik maar een dag in de week voor deze groepen stond het laatste half jaar. Maar ik ga het echt missen!!! Wat vond ik het hartverwarmend om te zien wat het afscheid met de kinderen deed. Daar had ik niet op gerekend!! Ik ben dan ook best trots dat ik op deze manier afscheid mag nemen. Dat ik mijn gevoel opzij heb kunnen zetten en niet op de kinderen heb overgebracht (dat mijn passie voor het onderwijs bekoeld is).

DAG JUF!!

Vanaf nu word ik niet meer aangesproken met “juf”, maar ben ik weer gewoon “Marije”. En met dat gevoel trok ik de deur vanmiddag achter mijn dicht op school. Enigszins opgelucht, maar toch ook met weemoed. De helft van mijn leven ligt op de Vogelaar.

En nu ben ik thuis, het officiële afscheid moet nog komen, maar ik heb al een groot deel van het hoofdstuk afgesloten. Elke keer was het “de laatste keer kerst op school, de laatste keer carnaval, de laatste keer nakijken, de laatste keer musical en afscheid van groep 8, de laatste keer…” Het voelt nog raar en onwerkelijk, maar nu is het tijd om me volledig op Marije’s Creaties te storten. Iets waar ik nu helemaal voor kan gaan, zonder rem. Mijn kantoortje is binnen een paar maanden klaar om ingericht te worden… Wat geeft me dat een ontzettend dankbaar gevoel, mijn nieuwe werkplek, mijn nieuwe toekomst, mijn passie!! Een nieuw begin!! Dag lieve allemaal op de Vogelaar!! We gaan elkaar vast nog zien!

Xxx “ex-juf” Marije