Alles over boxsprings      Slaapkamer       Over ons       Contact       Telefonisch afspraak maken?

Over ons

De historie van Boxspringfabriek.nl

over ons

boxspringfabriek.nl

Traditionele fabriek met ambachtelijke werkwijze

Boxspringfabriek.nl maakt boxsprings geheel naar wens van de klant, zowel in afmeting als in uitstraling. Wij zijn een jong bedrijf, maar met meer dan 25 jaar persoonlijke ervaring in de boxspring, – en matrassen branche. Zo zijn we de afgelopen 25 jaar toeleverancier geweest van vele topmerken in Nederland. Ook hebben wij in die jaren ontzettend veel productontwikkeling gedaan voor onze klanten en daardoor veel ervaring en kennis vergaard.

We zien wel een verschuiving naar de productie uit Aziatische landen. De grote merken hebben tegenwoordig minder oog voor kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid. Wij vinden het jammer dat hierbij Nederlandse producten daarbij de vakkennis van onze mensen verloren gaan. We hebben daarom besloten om onze producten van hoogwaardige Nederlandse kwaliteit rechtstreeks aan de consument aan te bieden. Dit betekent dat wij zeer hoogwaardige kwaliteit tegen een relatief scherpe prijs kunnen leveren.

WE BEGINNEN MET ONZE 4e GENERATIE

Onze historie gaat verder terug dan 25 jaar

De oorsprong ligt in Amsterdam, in 1935 begon M.H. Mostert Sr. samen met zijn zus Map Mostert een matrassenfabriek aan het Zeeburgerpad in Amsterdam. Ledikanten en matrassenfabriek Oost met een klein groepje personeel leverden ze aan winkeliers eerst in Amsterdam alvorens landelijk te leveren. Dit concept bleek uitermate succesvol.

Na de Tweede Wereldoorlog is de productie weer gestaag gaan groeien. In 1959 nam M.H.Mostert Sr. zijn zoon Ruud Mostert in dienst en kocht voor zijn andere zoon Hans Mostert een fabriekspand in Vroomshoop in het oosten van Nederland. In Vroomshoop werd de matrassenfabriek Eastborn opgericht. Eastborn werd een groot succes en groeit uit tot een van de grootste matrassenfabrieken van Nederland. 

Rond 1990 besluit Hans Mostert dat de metaalafdeling elders gevestigd moet worden en werd hierdoor overgedragen aan zoon Dennis Mostert. Er werd een nieuw pand gebouwd op het nieuwe industrietrein de Sluis in Vroomshoop en hier is het metaalbedrijf Vromos (Vroomshoop Mostert) opgericht. Vanaf dit moment is Vromos een toeleverancier voor Eastborn die naast levering ook veel ontwikkeling doet op slaapgebied. Ook andere vooraanstaande boxspring,- en beddenfabrikanten weten de kwaliteit van Vromos te vinden.

Vanaf 2008 is de de trend ontstaan bij de grote boxspring fabrikanten om de onderdelen uit de lageloonlanden te halen. Bij Boxspringfabriek hebben we om deze reden besloten om onze eigen weg te gaan en hebben in 2009 Boxspringfabriek.nl opgericht. Met als doel om kwalitatief hoogwaardige boxsprings te kunnen leveren voor een betaalbare prijs. Wij willen als Boxspring makers zo dicht mogelijk bij de klant staan om aan hun wensen te kunnen voldoen. Daarom koopt u als consument rechtstreeks bij Boxspringfabriek. U heeft daarom met de bron te maken wat zich uit op vlakken waaronder de klantenservice. Verder kunt u het volledige productieproces volgen in onze eigen fabriek. Uw boxspring wordt namelijk door onszelf volledig met de hand gemaakt.

Onze Boxspringfabriek

Boxsprings uit eigen huis

In onze Boxspringfabriek wordt uw boxspring volledig met de hand gemaakt. Vanaf begin tot eindresultaat. We kunnen hierdoor uw wensen verwerken in een op maat gemaakte boxspring.

Handgemaakte Boxsprings

De boxsprings van de Boxspringfabriek worden gekenmerkt door de ambachtelijke productie in eigen fabriek. Vakwerk waarbij de boxspring volledig zelf wordt gemaakt.

Service door experts

We kennen boxsprings als geen ander. Onze boxsprings worden in eigen fabriek geproduceerd, waardoor we het product tot in de kleinste details kennen. Dit ziet u terug in onze deskundige service.

Een kijkje in onze showroom

Een impressie van het productieproces

Kom eens langs in onze ambachtelijke boxspringfabriek en neem in kijkje in de keuken.

productie

Vragen over uw boxspring?

Heeft u vragen over ons assortiment boxsprings? Of wilt u meer weten over de maatwerk mogelijkheden? Laat het ons gerust weten.

Rondleiding in onze boxspringfabriek?

Wilt u een kijkje komen nemen in onze ambachtelijke boxspringfabriek? We heten u van harte welkom en geven u graag een rondleiding.