Over mij…

… en toen schoten de woorden, die een professor op de Pabo mij in mijn examenjaar gaf, door het hoofd:

{

“Je moet bij een uitgever voor onderwijsmateriaal gaan werken, jij hebt talent voor vormgeving en inzichtelijk maken van de lesstof.
Je zou daar een aanwinst zijn!”

Hij kende mij schijnbaar beter, dan ik mijzelf op dat moment kende 😉

Losse Eindjes

En toch stond ik een jaar later voor de klas, wat ik 20 jaar met veel passie en liefde heb gedaan.

Ik vond het heerlijk om met kinderen/ mensen bezig te zijn en de lesstof op een zo interactief en inspirerend mogelijke manier aan te bieden.

De verplichte lesstof verwerkte ik in thema’s die aansloten bij de belevingswereld van de kinderen. Ik maakte visuele hulpkaarten voor de taal- en rekenkundige handelingen, wandplaten en interactieve powerpoints, werkboeken, spelletjes etc. om de lesstof ‘levendiger’ te maken. Ik zag het plezier van de leerlingen én de resultaten hiermee toenemen. Doordat er voor elk wat wils tussen zat. Dat maakte dat ik hier vooral mijn plezier in mijn werk uithaalde.

Ik was niet de juf die ik dacht te zijn

Toen ik vanaf 2008 parttime ging werken, door de geboorte van onze oudste zoon, viel dat stuk creativiteit en vormgeven weg. Ik had er simpelweg de tijd niet meer voor, om de lesstof op ‘mijn’ manier aan te bieden… ik verloor de passie en plezier in mijn werk…

Hij kende mij schijnbaar beter, dan ik mezelf op dat moment kende…

Door een cursus grafische vormgeving, als een leuke hobby naast mijn baan, hoopte ik het plezier in mijn werk terug te vinden. Maar het tegengestelde bleek waar… ik ontdekte (eigenlijk toen pas) dat mijn talent echt lag in ontwerp en vormgeving.

“Maar wie ben ik om te denken dat ik kan vormgeven en websites bouwen?”
Dat waren mijn belemmerende gedachten. Ik was opgeleid als juf, toch niet als vormgever?

En toen schoten de woorden, die een professor op de Pabo mij in mijn examenjaar gaf, door het hoofd: “Je moet bij een uitgever voor onderwijsmateriaal gaan werken, jij hebt talent voor vormgeving en inzichtelijk maken van de lesstof. Je zou daar een aanwinst zijn!” Die man kende mij beter, dan ik mijzelf op dat moment kende 😉

Schijnbaar had ik het talent voor vormgeven al lang, maar ik zag dat zelf nog niet.
En zo sloeg ik in 2018 de deur van mijn oh zo vertrouwde en geliefde basisschool achter mij dicht, om fulltime voor het ondernemerschap te gaan.

Tijdens een cursus online leeromgevingen bouwen werd juist mijn andere talent (onderwijs) benadrukt door mijn cursusleidster: “Je moet jezelf promoten dat je ervaring hebt in het onderwijs, daarin ben je naast het vormgeven ook een expert, dat is echt van toegevoegde waarde!”

En daarmee viel een hele puzzel voor mij ineens op de plek:

ik kijk zowel in mijn huidige werkzaamheden als destijds in het onderwijs naar de boodschap die overgebracht moet worden. Die boodschap moet de ontvanger aanspreken. Ik heb inhoud altijd verbonden met beeld. Een beeld blijft namelijk 600.000x beter hangen dan woorden. Daar moet je dus zoveel mogelijk gebruik van maken.

Zo groot was dus de stap niet eens die ik gemaakt had!! Alleen de boodschappen die vertaald moeten worden naar beeld, die zijn wezenlijk anders, maar passen nu eigenlijk veel beter bij mij, omdat ik heel dicht bij mezelf kan blijven. Ondernemers helpen die in de sociaal-emotionele/ pedagogische sector werken, waar mijn genen toch blijven liggen, om hun praktijk een eigen ‘gezicht’ te geven.

Help

Typische kenmerken van mij:

Zonder doel kun je niet scoren

S(truc)tuur én Actie!! door mijn onderwijsachtergrond heb ik de gewoonte om een groter doel op te delen in stukken; wat heb ik nodig om het doel te behalen? Begin with the end in mind

Maak het leuker én inzichtelijker

Breng ingewikkelde of lange inhoud in beeld met schema’s en afbeeldingen waardoor het inspirerender wordt en meer inzicht geeft om het beter te kunnen onthouden of eigen te maken.

Zorg dat alles in verbinding staat

Perfectionist, alles moet met elkaar kloppen en verbinding hebben met elkaar. Een tekst kan niet zonder een beeld die de inhoud versterkt (en andersom natuurlijk ook niet).

De kracht van variatie

Creatief in het bedenken van opdrachten om kennis over te brengen. Door op verschillende manieren met informatie bezig te zijn (lezen, kijken, luisteren, doen), zal het beter blijven hangen.

Van enthousiaste puppy tot Pitbull

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk & motiverend en ik weet altijd een positieve draai te vinden als het even tegen zit. Als ik iets wil bereiken, bijt ik me erin vast en laat niet los tot het resultaat bereikt is.

Mijn visie

Een boodschap is pas compleet, als tekst en beeld elkaar ondersteunen en versterken.

Ik zie en hoor van veel coaches, trainers en therapeuten vaak dat hun missie veel mooier en boeiender is dan wat zij in beeld laten zien. De uitstraling past eigenlijk niet bij hun ‘verhaal’. Zij zien en voelen dat zelf ook, maar hebben geen idee hoe zij dat teweeg kunnen brengen. Ze vinden zichzelf niet creatief en daarom lukt het niet volgens hen. Ik vind het geweldig om hen te laten ervaren dat dit helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Een beeld vormen bij het verhaal achter hun praktijk.

Wat wil je eigenlijk vertellen en welke emotie wil je hierbij laten voelen? Welke beelden komen bij je op, als jij daaraan denkt?
Door dát wat je ziet én dat wat je leest eenheid uit te laten stralen, zal het inspireren, motiveren en zorgen voor aantrekkingskracht..

7

Als je me zou kennen…

Huisstijlstrategie

Dan zou je weten dat:

 • mijn gezin (Edwin, Sten & Jesse) mijn alles is!! Niets of niemand kan daar tussen komen
 • Jip, onze trouwe lobbes, elke dag aan mijn voeten of voor de deur van mijn kantoor ligt, wij zijn een twee-eenheid
 • ik mega trots ben op mijn eigen prachtige tuinkantoor waar ik elke dag met plezier mijn werk uit mag voeren
 • ik overloop van ideeën en een app gebruik (Notion) om die snel even te kunnen noteren, zodat ik ze niet vergeet.
 • je mij wakker mag maken voor chocolade
 • ik alleen in vakanties een echte boekenwurm ben (in het ‘normale leven’ gun ik mij hier geen tijd voor),
 • ik lijstjes maak voor álles en zelfs de boodschappen op volgorde van route in de winkel opschrijf om sneller klaar te zijn
 • Hugo Rosé mijn favoriete drankje is, maar in mijn favo vakantieland Spanje een Mojito niet mag ontbreken op het terrasje in de zon
 • ik houd van lekker eten koken of gezellig uit eten te gaan met vrienden of familie
 • ik houd van feestjes, maar vind het geen straf om in mijn huispak op de bank te liggen voor de buis
 • ik houd van humor, dat mag best een beetje sarcastisch zijn… bekijk het van de positieve kant
 • sporten is iets dat niet in mijn ‘vocabulaire’ voorkomt, ik ga liever gezellig een stuk wandelen, of fietsen met een vriendin (op mijn electrische fiets 😉 )
 • ik een echte zangeres zonder talent ben. Er altijd mijn eigen songteksten van maak (vooral alleen in de auto)
 • ik graag speur naar nieuwe handige tools waardoor ik taken meer geautomatiseerd, sneller of beter uit kan voeren… i love it

Zijn wij een match?

Plan dan een gratis inspiratiegesprek met mij:

Denk jij na het lezen van mijn verhaal “Bij jou moet ik zijn!”  En wil je graag vrijblijvend kennismaken om te ontdekken of wij echt die klik hebben en of ik jou verder kan helpen? Plan dan een gratis inspiratiegesprek van 30 min. via Zoom met mij in….

Gratis Inspiratiegesprek